Keto Kokosmakroner

Keto Matcha Frappe

Let sødet, cremet og skummet, og fyldt med antioxidanter. Det er Matcha Frappe Ketostyle. Den er med matcha the, mandelmælk, fløde, vanille og lidt sødemiddel. Den giver en dejlig cremet matcha latte fyldt med antioxidanter. Dette er en lowcarb opskrift. På denne skønne sommerdag, biksede jeg en skøn Keto Matcha Latte sammen, den var dejlig kølende og frisk i varmen.

Hvis du holder øje med kalorierne, er dette delvis en dessert, delvis en drik du vil kunne få serveret på en cafe. Den smager så dejligt!

Drikke med matcha pulver, ses efterhånden alle steder og er vældig populære. De fleste du finder opskrifter på rundt omkring, er dog fyldt med sukker, og det går jo ikke rigtig på Keto. Men denne er let at lave, og så er den sukkerfri.

Opskriften du finder her, er til en matcha grøn the frappe, men når du først har Matcha pulveret, kan du bruge det til alle former for Matcha drinks!

Keto Matcha Frappe

Keto Matcha Frappe

Hvad er Matcha?

Før du får opskriften, skriver jeg lige kort om Matcha The (reklame) For det er en smagssag. Bruger du den alene, kan den let blive bitter, men når du blander den som her, smager den virkelig godt. Start med lidt, og juster dig frem, så du ikke får for meget pulver i.
Matcha er ganske enkelt grønne the blade der er lavet til pulver. (Matcha betyder simpelthen knust the) Bladende bliver knust til pulver, så du drikker faktisk bladende. Det bruges fortrinsvis til the, men kan som her, også bruges til søde drikke.

Matcha er superlækkert, det kommer fra Japan, som er de bedste til at lave Matcha. Den er fyldt med antioxidanter, der booster dit immunsystem, mindsker stress, og forbedrer din mentale funktion.

Sådan laver du en matcha frappe

På et af mine besøg i Disneyland Paris var jeg på Starbucks og fik der en Matcha Frappe på en varm dag, og den er ikke spor svær at lave i keto versionen. Du kan have den færdig på 5 minutter, hvis du har alle ingredienserne ved hånden. Den smager vanvittig godt på en varm sommerdag 🏖

Sådan laves den:

1 dl mandel– eller sojamælk
1 dl. fløde (38% når det er keto, evt. sojafløde hvis du er vegetar eller veganer)
½ spsk. grøn matcha the pulver, jeg bruger gerne Urtekram, set hos Matas
1 håndfuld isterninger
Lidt flydende sød, og/eller vanille stevia dråber i en blender, f.eks. Sweet Drops of Stevia

Denne opskrift indeholder reklamelinks!

  • Tilsæt ingredienserne i en blender. Mandel- eller sojamælk, fløde, grøn matcha the pulver, is, lidt flydende sød, og/eller vanille stevia dråber i en blender.
  • Blend. Blendes til den har den ønskede konsistens.
Keto Matcha Frappe 2

Keto Matcha Frappe

  • Prøvesmag den. Smag på den, og tilsæt sødemiddel og matcha til din egen version. Ønsker du den tykkere, kan du tilsætte mere is.

TIP: Hvis du bruger flydende sødemiddel, synes jeg konsistensen bliver bedre. Hvis du bruger f.eks. Sukrin, bliver den lidt mere “grov” i konsistensen.

  • Så er der kun tilbage at servere. Put den i et flot glas, og top med flødeskum, evt. den fra dåse. Det er op til dig selv med flødeskummet, men det synes jeg gør drikken virkelig flot og ser professionelt ud. Drys en lille smule matcha pulver på toppen.
  • Drik den med det samme, så smager den bedst.
Keto Matcha Frappe

Keto Matcha Frappe

Er grøn the frappe sund?

Ja opskriften er sund, da den er lavet med uforarbejdede fødevarer som mandel eller sojamælk, grøn matcha the pulver, fløde (er du veganer kan du bruge sojafløde), sødemiddel.

Kalorier i en Matcha frappe

Denne frappe indeholder 156 kalorier i en portion. En lignende version med sukker, kan indeholde helt op til 280 kalorier, altså næsten det dobbelte. Denne kan du altså godt nyde på en varm sommerdag, og så måske skære lidt i det du spiser resten af dagen. I en original matcha frappe er der næsten 62 gram kulhydrat, denne indeholder kun omkring 2 gram kulhydrat.

Indeholder en Matcha Frappe koffein? ½ teske matcha indeholder 25-35 mg koffein. Men matcha indeholder også L-theanine, som giver en beroligende og afslappende effekt, ikke så barsk som kaffe af og til kan være. Af princip drikker jeg ikke noget der indeholder for meget koffein om aftenen. Men til eftermiddag på en varm dag synes jeg denne er perfekt!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Keto Kokosmakroner