Matas Beauty Trend Box Sommer

Keto Iskaffe

Keto Iskaffe

Her i varmen, findes der ikke noget bedre end en lækker kold iskaffe, jeg har min egen opskrift på en lækker version. Det er faktisk nemt at lave din egen low carb-version af kaffebarens favorit. Selvom jeg er stor kaffeelsker, synes jeg, at et glas iskaffe er bedre om sommeren. Mens jeg stadig elsker at drikke kaffe på en cafe, nyder jeg også at lave rigtig god kaffe derhjemme. På denne tid af året kan jeg godt lide en god iskaffe med lavt kulhydratindhold. Det er forfriskende og energigivende på samme tid. Plus, jeg kan forberede det på forhånd.


Iskaffe

Iskaffe brygget på Nespresso Vertuo Coconut Over Ice 280 ml og sojamælk med vanille


Iskaffe

Iskaffe brygget efter nedenstående opskrift

Keto Iskaffe Opskrift

Bryg først  stærk kaffe efter eget valg, tilsæt sirup hvis du ønsker det, tilsæt fløde, og lad det køle af til stuetemperatur. Hæld kaffen i et højt glas eller en kop fyldt med isterninger. Måske et stålsugerør.  Tilsæt fløde/mælk, vanilje og valgfrit sødemiddel og rør. Nyd den på en varm sommerdag!

Denne iskaffe er lavet med almindelig brygget og afkølet kaffe (gerne en god stærk kop) plus mælk eller piskefløde. Den kan sødes med en kaffe sirup eller stevia dråber med smag. Den gode nyhed er, at ikke alle iskaffe drikke behøver at have et højt sukkerindhold! Her får du ingredienserne til en lækker keto-iskaffe:

1 dl stærk kaffe, f.eks. L’Or Espresso Supremo (reklame)
1 dl piskefløde
10 dråber vanilje ekstrakt, Sweet Drops of Stevia (reklame)
1 spsk. Sukkerfri sirup Sweet Like Sirup (reklame)

Bryg en kop stærk sort kaffe, ca. 1 dl. Jeg anbefaler, at du brygger kaffen stærkere, end du normalt ville gøre. Så tyndes den ikke ud, når den bliver fortyndet af isterningerne. Jeg kan godt lide denne kaffe, L’Or Espresso Supremo som købes hos bl.a. Elgiganten (reklame). Den er dejlig stærk, og det passer lige med en kop. Bemærk: Du kan også bruge kold kaffe fra dagen før. Det kan være en filterkaffe, koldbryg, lavet i en Nespresso-maskine eller stempelkande. Det kunne endda være instant kaffe.

Put en ordentlig håndfuld isterninger i glasset og når kaffen er kølet af, jeg synes det fungerer bedst når kaffen allerede er blevet kold, men hungrer du efter en kop iskaffe, kan du komme den kolde mælk og isterninger i, det køler hurtigt af.

Brug evt. piskefløde. Jeg kan godt lide at bruge piskefløde – i stedet for mælken. Det gør kaffen mere cremet og lækker. Der er også lavere sukkerindhold end mælk, og så giver den mæthed samtidig, men pas på kalorierne, jeg bruger ½ dl. fløde og ½ dl. mandelmælk. Hvis du gerne vil have en lidt mere let version, smager den også fremragende kun med mandelmælk (hvis du f.eks.er vegetar/veganer) Fløde indeholder flest kalorier i denne opskrift, du skal nok nøjes med ikke at bruge den for tit 🙂
Ketotip: Hvis du ofte bruger fløde i din kaffe eller madlavning, kan du købe den laktosefri fløde, den smager helt som den almindelige, men 1/4 ltr. kan holde næsten en måned. Win Win.

Vaniljeekstrakt: Det er helt valgfrit, men jeg elsker den varme smag af vanilje i kaffe. Sweet Drops of Stevia til 65,- for en flaske (reklame Med24) søder let, mens den tilføjer en vanillesmag. Den fås også med karamel og chokolade. Den varer i evigheder, der skal ikke meget til.

Sukkerfri sirup. Det er også valgfrit. Personligt er jeg ikke så vild med sødet kaffe mere. Men vi er alle forskellige og det smager fint med en lille sjat sukkerfri sirup. Tilføj så meget som du vil! Jeg kan anbefale denne fra Med24 (reklame) der er kun 5 g kulhydrat i pr. 100 gram. Den koster 48,95 for en flaske, men den rækker langt og smager også fint på keto pandekager.


HVAD ER DET BEDSTE SØDEMIDDEL TIL ISKAFFE PÅ KETO?

Der findes mange sukkerfrie flydende sødestoffer at vælge imellem, herunder den sukkerfri sirup som vist ovenfor. Jeg bruger en teske, den søder også let hvis du er til det.  Jeg opløser den i kaffen mens den er varm. Sukrin Gold (reklame) kan også fint bruges (det smager lidt som farin). Det er også muligt at tilføje lidt flydende steviadråber (reklame) eller et sødemiddel i pulverform.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Matas Beauty Trend Box Sommer